Arhivă CSR
Arhiva CSR Educație
Voluntarii Smithfield România au oferit ghiozdane și rechizite școlare pentru 6.600 de elevi din 56 de localități din județele Timiș și Arad
Septembrie 2014
Smithfield România continuă și în acest an tradiția de a oferi echipamente și rechizite școlare elevilor și preșcolarilor din localitățile din județele Timiș și Arad, unde compania își desfășoară activitatea.
Cu prilejul începutului de an școlar voluntarii Smithfield România au demarat cea de-a VIII-a ediție a programului „Din nou la şcoală”, de sprijin al accesului la educație și încurajare a performanței școlare, vizitând peste 6.600 de elevi. În cadrul acestui program au fost distribuite ghiozdane, hanorace pentru activități sportive, rechizite școlare pentru activitățile de grădiniță și orare conținând sfaturi pentru un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată. În această ediție a programului „Din nou la şcoală”, au fost înregistrate rezultate record pentru programul care a devenit deja tradiție: peste 90 de participări ale voluntarilor, care au parcurs 8.050 km și au vizitat 56 de localități.
La începutul acestui an școlar, în cadrul programului „Din nou la școală” au fost incluși, de asemenea, copiii angajaților Smithfield România.
Programul Din nou la şcoală – la cea de-a şaptea ediție
Septembrie 2013
Continuând tradiţia pentru cel de-al şaptelea an consecutiv, programul Smithfield România "Din nou la şcoală" a debutat pe 16 septembrie 2013. Șase caravane, patru zile, 66 de localităţi la nivel național şi 4.670 de copii – acesta este bilanţul celei de-a VII-a ediţii a programului "Din nou la şcoală", un program de sprijin al accesului la educație și încurajare a perfomanţei şcolare, program care se desfăşoară în cadrul companiilor Smithfield Ferme, Smithfield Prod şi Agroalim Distribution.
Anul acesta, celor 4.359 de copii din judeţele Timiş și Arad li s-au oferit ghiozdane şi rechizite şcolare, pentru un debut de bun augur al noului an școlar. Elevii claselor pregătitoare şi ai grupelor preşcolare s-au bucurat de pachete cadou care conţin cărţi de colorat, acuarele, creioane colorate, carioca, hârtie glasată şi hârtie creponată. Elevii din ciclul gimnazial au primit câte un hanorac potrivit pentru activităţile în aer liber, și îndemnul pentru o viață sănătoasă prin sport!
De asemenea, 311 copii ai angajaţilor Smithfield România (Smithfield Ferme, Smithfield Prod şi Agroalim Distribution) au fost incluși în programul devenit tradiție pentru companie, și au primit cadouri cu materialele necesare începerii unui nou an de formare educaţională.
Tot în cadrul acestui proiect, la sfârşitul fiecărui an şcolar, Smithfield Ferme oferă premii celor mai merituoşi elevi, premianţi ai claselor I-VIII, premii care constau în cărţi - titluri din bibliografia specifică fiecărei clase, enciclopedii şi albume, în vederea susţinerii îndemnului spre educaţiei.
"Sfârşit de an scolar 2013/2014"
Cu ocazia sfârşitului de an şcolar, Smithfield Ferme a oferit premii celor mai merituoşi elevi, premianţi ai claselor I-VIII, din diferite şcoli ale judeţului Timiş.
Sfârşitul de an şcolar 2013/ 2014 s-a anunţat unul plin de premii pentru elevii din diferite localităţi ale judeţului Timiş, premii care au fost pregătite de către Smithfield Ferme şi au constat în cărţi specifice bibliografiei şcolare. În acest an au beneficiat de sprijinul companiei noastre elevi de la şcolile din Niţchidorf și Maşloc.Premiile, constând în cărţi - titluri din bibliografia specifică fiecărei clase, enciclopedii şi albume, au fost acordate unui număr de 500 elevi ai acestor localitati.
"Sfârşit de an scolar 2010/2011"
Sfârşitul de an şcolar 2010/ 2011 s-a anunţat unul plin de premii pentru elevii din diferite localităţi ale judeţului Timiş, premii care au fost pregătite de către Smithfield Ferme şi au constat în cărţi specifice bibliografiei şcolare. În acest an au beneficiat de sprijinul companiei noastre elevi de la şcolile din: Niţchidorf, Cenei, Bacova, Maşloc.
"Sfârşit de an scolar 2009/2010"
Cu ocazia sfârşitului de an şcolar, Smithfield Ferme a oferit premii celor mai merituoşi elevi, premianţi ai claselor I-VIII, din cinci şcoli ale judeţului Timiş.
Premiile, constând în cărţi - titluri din bibliografia specifică fiecărei clase, enciclopedii şi albume, au fost acordate unui număr de 500 elevilor din localităţile Cenei, Bobda, Maşloc, Remetea Mică și Alioș.
EDUCAŢIE
"DIN NOU LA ŞCOALĂ"
PROGRAMUL ,,DIN NOU LA ŞCOALĂ" – LA CEA DE-A ȘASEA EDIȚIE SEPTEMBRIE 2012
Continuând tradiţia pentru cel de-al şaselea an consecutiv, programul Smithfield România "Din nou la şcoală" a debutat pe 17 septembrie 2012. Timp de cinci zile, voluntarii Smithfield România au împărţit cadouri de început de an pentru mai mult de 3.600 de şcolari şi preşcolari din 61 de localităţi din judeţele Timiş şi Arad.
În cele cinci zile, cei 36 de voluntari Smithfield au parcurs mai bine de 2100km, oferind copiilor deja tradiţionalele ghiozdane, rechizite şi orare şcolare (cu mesaje pentru economisirea resurselor naturale). Pe lângă acestea, micii sportivi din comunităţile Smithfield România au avut parte de încă o surpriză plăcută, când au primit din partea companiei echipamente adecvate care să îi ajute să nu rateze niciuna dintre activităţile sportive la care vor participa în această toamnă.
De asemenea, cadouri cu materiale necesare începerii unui nou an de formare educaţională au fost pregătite pentru copiii din grădiniţele şi grupele pregătitoare din comunităţile Smithfield din judeţele Timiş şi Arad, dar şi pentru 250 elevi, copii ai angajaţilor Smitfield Ferme, Smithfield Prod şi Agroalim Distribution.
EDUCAŢIE
"DIN NOU LA ŞCOALĂ" –Septembrie 2011
Timişoara, 12-16 septembrie 2011 - Prima săptămână a anului şcolar 2011 - 2012 a marcat debutul celei de-a V-a ediţii a programului de responsabilitate socială Smithfield România "Din nou la şcoală". În cadrul acestei iniţiative, au fost incluşi peste 3.000 de şcolari şi preşcolari din peste 50 de localităţi din ţară care s-au bucurat şi în acest an de rechizite, ghiozdane, penare şi orare conţinând sfaturi pentru un stil de viaţă sănătos, manuale şi cărţi.
În acest an, pentru a răspunde nevoilor de început de an şcolar, sub egida programului "Din nou la şcoală", copiii Gradiniţei din Bacova au beneficiat de mobilier exterior nou pentru parcului grădiniţei, oferit de către Smithfield. De asemenea, în cadrul acestui program, tuturor celor 200 de elevi ai Şcolii din Niţchidorf li s-au dăruit manuale şcolare noi, pentru toate disciplinele şi toate clasele de învăţământ primar şi secundar.
EDUCAŢIE
"DIN NOU LA ŞCOALĂ" - Septembrie 2010
Peste 3.500 elevi din 40 de şcoli (clasele I-VIII) şi grădiniţe din comunităţile rurale ale judeţelor Arad şi Timiş au primit rechizite: ghiozdane, penare echipate şi orare conţinând sfaturi pentru un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie echilibrată, manuale şi cărţi, iar pentru preşcolari, rechizite pentru activităţile didactice, în cadrul celei de-a patra ediţii a programului de responsabilitate socială "Din nou la școală", derulat de Smithfield Ferme.
Astfel, în perioada 13 - 21 septembrie 2010, 30 de voluntari Smithfield Ferme împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale au parcurs în 8 zile, 1.600 de km pentru ca toţi cei peste 3.500 de elevi, şcolari şi preşcolari, să beneficizeze de sprijinul oferit prin programul "Din nou la şcoală".
În comparaţie cu ediţiile trecute, programul a fost extins anul acesta şi la copiii angajaţiilor care au început anul acesta clasa I. Astfel, 130 de copii au primit câte un rucsac şi un penar echipat cu 31 piese.
EDUCAŢIE
"DIN NOU LA ŞCOALĂ" - Septembrie 2009 (2008-2007)
În cea de-a treia ediţie a componentei educative a programului Smithfield Ferme de responsabilitate socială "Din nou la şcoală", echipele de voluntari ai Smithfield Ferme au vizitat, odată cu începerea anului şcolar, 36 de şcoli din judeţele Timiş şi Arad, unde aproximativ 3.000 de preşcolari şi scolari au beneficiat de sprijin în cadrul acestui program.
Aflat la cea de-a treia ediţie, "Din nou la şcoală" este un proiect Smithfield Ferme de sprijin al elevilor din comunităţile locale din zonele în care compania desfăşoară activităţi şi constă în sponsorizarea cu rechizite şcolare de cea mai bună calitate: rucsaci, penare echipate şi orare conţinând sfaturi pentru un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie echilibrată.
Proiectul educaţional Smithfield Ferme a debutat în 2007. În cadrul primelor 2 ediţii ale programului, au fost incluşi peste 2700 de elevi (700 în 2007; 2040 în 2008) din 15 localităţi din judeţul Timiş (4 în 2007; 11 în 2008).
În acest an, ca o extensie a programului, Smithfield Ferme a utilat cu mobilier şcolar (catedră, birouri, scaune tapiţate), clasa I a şcolii generale din localitatea Nițchidorf, judeţul Timiş.
În cadrul programelor educaţionale, tinerii studenţi beneficiază, cu sprijinul Smithfield Ferme, de oportunitatea de a aprofunda studiile prin oferirea de burse speciale, în cadrul programului româno-american Fulbright.
În colaborare cu Camera de Comerţ din Smithfield, Virginia, în acest început de an scolar, elevii de la Liceul Shakespeare din Timişoara au primit o donaţie constând în 840 de cărţi în limba engleză, material didactic ce va constitui suport educaţional pentru disciplinele aflate în aria extracuriculară din acest an.
Arhiva CSR Mediu
Deși vremea s-a anunțat capricioasă, acțiunea de voluntariat dedicată angajaților Smithfield România, dar și familiilor lor s-a dovedit cadrul potrivit pentru a petrece o zi plăcută în aer liber, alături de colegi și de familie - cu mic, cu mare - și totodată o ocazie excelentă de a cunoaște și echipele de producție din ferma gazdă.
Atracțiile zilei au fost: concursul ”Știi și câștigi!”, competițiile pe echipe, dar și degustările de produse COMTIM!
Pentru copiii care și-au însoțit părinții la ”ECO DAY”, am creat un spațiu special dedicat lor, cu jocuri, zmeie, purceluși de ceramică pentru pictat și multă veselie.
”Ziua verde” Smithfield Romania ne-a găsit şi în acest an pregătiţi de lucru şi dornici de implicare în protejarea mediului înconjurător!
Peste 150 de voluntari, alături de familie şi prieteni, au participat la activităţi de curăţare, reamenajare şi revitalizare a spaţiului verde din jurul unităţilor noastre - birouri şi ferme, ca parte a celor 3 acțiuni:
• Ziua Verde la Abatorul Freidorf- 17 aprilie;
• Ziua Verde la Ferma Sintea Mare 2, jud Arad- 18 aprilie;
• Ziua Verde la Ferma Bulgăruș, Jud Timiş- 9 mai.
Peste 500 de elevi din clasele I-XII din 8 localități din județul Timiș au participat, în perioada 19-23 aprilie 2010, la o serie de acțiuni de informare, educare și voluntariat organizate sub egida "Săptămânii Pământului", eveniment sprijinit de către compania Smithfield Ferme.
Acțiunile au fost organizate de către Liceul Teoretic Buziaș, în parteneriat de școlile din localitățile Buziaș, Bacova, Boldur, Chevereșul Mare, Nițchidorf, Racovița, Moșnița și Tormac.
Evenimentele au avut loc pe parcursul întregii săptămâni, și au conținut expoziții de desene, costume și planșe realizate din materiale reciclabile, creații literare pe tema "Zilei Internaționale a Pământului", concursuri sportive și de abilități, concursuri de machete cu tema "Lumea Animalelor" și momente artistice și scenete sub egida "Săptămânii Pământului". De asemenea, au fost distribuite materiale înformaționale despre mediu urmate de discuții în timpul orelor de biologie și au fost organizate acțiuni de curățenie și plantări de copaci în parcuri.
În 2010 și apoi în 2011, Smithfield Prod a sărbătorit “Ora Pământului” prin oprirea tuturor surselor de iluminat din clădirea de birouri, care nu au un impact direct asupra activității noastre.
Săptămâna 29 martie – 2 aprilie 2010 a fost sărbătorită ca fiind Săptamâna Verde la Smithfield Prod. Acest proiect s-a dorit a fi un melanj de actiune si de campanie de informare pe componenta de protectie a mediului si se bazează pe participarea voluntară a angajaților Smithfield Prod și a copiilor din clasele a V-a și a VII-a de la Școala din Utvin.
Programul ..Săptămanii Verzi" a început luni, 29 martie, prin curățenia de primăvară între localitatea Utvin și locația Smithfield Prod, în care s-au colectat 120 de saci de 140l cu pet-uri, hârtii și alte deșeuri. Targetul zilei de marți a fost plantarea a 200 de tei în incinta platfomei Smithfield Prod. Zilele de joi și vineri au fost dedicate campaniilor de informare: s-au comunicat intern câteva dintre realizarile companiei în ceea ce privește protecția mediului, atât din perspectiva proiectelor de CSR / mediu, cât și din perspectiva operațiunilor.
Voluntarii Smithfield România în parteneriat cu Primăriile, Inspectoratul Scolar Județean şi peste 20 de instituţii de învăţământ din localităţile Timişoara, Sânmihaiu Român, Igriş, Sanpetru Mare şi Ineu (județul Arad) au organizat o serie de activități sub forma unor lecţii deschise şi experimente practice prin intermediul cărora elevii descoperă metodele de testare a calităţii apelor şi află despre importanţa ocrotirii mediului înconjurător.
Cu ajutorul trusele de testare, puse la dispoziţie de voluntarii Smithfield România, copiii au evaluat nivelul de calitate a apei, prin măsurarea următorilor parametri: nivelul de oxigen dizolvat, pH-ul (aciditatea), turbiditatea (claritatea) şi temperatura sursei de apă. Prima din seria de acţiuni de monitorizare a apelor din judeţele Timiş şi Arad din anul 2012 a avut loc în localitatea Igriş, unde elevii şcoliilor generale din localitatile Igriș și Sânpetru Mare, îndrumaţi de profesorii lor de biologie şi voluntarii Smithfield Ferme au analizat apele râului Mureş. A urmat, o săptămână mai târziu, o acţiune similară în localitatea Ineu, unde au fost monitorizate apele râului Crişul Alb. Seria evenimentelor din acest an prilejuite de “Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei” a continuat la Timişoara, printr-un workshop organizat de voluntarii Smithfield Prod, în parteneriat cu Primăria Timişoara, Inspectoratul Școlar al Judeţului Timiş, Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Politehnicii Timișoara şi Liceul Teoretic Iris.
La eveniment au participat reprezentanţi ai 20 de şcoli şi licee din municipiu, elevi şi cadre didactice, care, sub îndrumarea reprezentanţilor Ligii Studenţilor Chimişti din Timişoara şi ai voluntarilor Smithfield, au testat calitatea probelor de apă prelevate din apele de suprafaţă existente pe raza oraşului Timişoara. Şcolile participante în proiect vor continua demersul civic-educativ în cadrul altor cinci acţiuni de monitorizare a calităţii apelor pe care fiecare dintre ele le vor organiza în perioada următoare, până la vacanţa de iarnă.
Toţi cei care au luat parte la evenimentele din acest an au fost recompensați cu diplome de participare și cu surprize plăcute din partea organizatorilor. În fiecare an, un număr tot mai mare de elevi sunt încurajaţi să se implice în protejarea resurselor de apă prin intermediul lecţiilor deschise desfăşurate cu ocazia “Zilei Mondiale a Monitorizării Calităţii Apei”.
Peste 500 de elevi din clasele I-XII din 8 localități din județul Timiș au participat, în perioada 19-23 aprilie 2010, la o serie de acțiuni de informare, educare și voluntariat organizate sub egida "Săptămânii Pământului", eveniment sprijinit de către compania Smithfield Ferme.
Acțiunile au fost organizate de către Liceul Teoretic Buziaș, în parteneriat de școlile din localitățile Buziaș, Bacova, Boldur, Chevereșul Mare, Nițchidorf, Racovița, Moșnița și Tormac.
Evenimentele au avut loc pe parcursul întregii săptămâni, și au conținut expoziții de desene, costume și planșe realizate din materiale reciclabile, creații literare pe tema "Zilei Internaționale a Pământului", concursuri sportive și de abilități, concursuri de machete cu tema "Lumea Animalelor" și momente artistice și scenete sub egida "Săptămânii Pământului". De asemenea, au fost distribuite materiale înformaționale despre mediu urmate de discuții în timpul orelor de biologie și au fost organizate acțiuni de curățenie și plantări de copaci în parcuri.
În 2010 și apoi în 2011, Smithfield Prod a sărbătorit “Ora Pământului” prin oprirea tuturor surselor de iluminat din clădirea de birouri, care nu au un impact direct asupra activității noastre.
Săptămâna 29 martie – 2 aprilie 2010 a fost sărbătorită ca fiind Săptamâna Verde la Smithfield Prod. Acest proiect s-a dorit a fi un melanj de actiune si de campanie de informare pe componenta de protectie a mediului si se bazează pe participarea voluntară a angajaților Smithfield Prod și a copiilor din clasele a V-a și a VII-a de la Școala din Utvin.
Programul ..Săptămanii Verzi" a început luni, 29 martie, prin curățenia de primăvară între localitatea Utvin și locația Smithfield Prod, în care s-au colectat 120 de saci de 140l cu pet-uri, hârtii și alte deșeuri. Targetul zilei de marți a fost plantarea a 200 de tei în incinta platfomei Smithfield Prod. Zilele de joi și vineri au fost dedicate campaniilor de informare: s-au comunicat intern câteva dintre realizarile companiei în ceea ce privește protecția mediului, atât din perspectiva proiectelor de CSR / mediu, cât și din perspectiva operațiunilor.
"Milioane de oameni, Milioane de Copaci"
12 Martie 2009, Bacova, judet Timis
La începutul anului 2009, peste 3.900 de arbori (tei, salcâmi si plopi) au fost plantați prin voluntariat de către angajații Smithfield Ferme în jurul a 11 ferme din localitățile timișene Boldur, Ciacova, Igriș, Nițchidorf, Peciu Nou, Periam și Stamora.
Plantările au continuat și în luna martie, când timp de două săptămâni, au fost plantați tei și frasini, printre care: 489 în comuna Bacova, 330 pe terenul de lânga ferma Jimbolia 4, 1.500 de arbori lânga fermele: Mișca 1, Mișca 2.
În primele două ediții ale Mișcării Naționale de plantări, s-au înscris peste 400 de companii, instituții, organizații guvernamentale și non-guvernamentale, care au plantat 11.399.917 de arbori și 4.336.114 de arbusti și plante prin acțiunile a 33.617 de voluntari și a 21.051 de angajați.
"Milioane de oameni, Milioane de Copaci"
6 Mai 2010, Nitchidorf, judet Timis
Peste 3.500 de copaci au fost plantați în primavara anului 2010, de către voluntari ai Smithfield Ferme în cadrul mișcării naționale "Milioane de Oameni, Milioane de Copaci". Timp de două săptămâni, 40 de angajați ai companiei noastre au luat parte în mod voluntar la acțiunile de plantare care s-au derulat în 11 localități din județele Timiș și Arad.
Campania de plantări s-a încheiat pe 6 Mai 2010, în localitatea Nițchidorf din județul Timiș, unde voluntarii Smithfield Ferme, împreună cu elevi ai Școlii Generale din localitate, în prezența atașatului pentru agricultură al ambasadei SUA, Hoa Van Huynh, a consilierului ARPM Marcel Lungu, a Valeriei Pavel - CJ Timiș și a altor oficialități locale, au plantat 150 de arbori - sălcii, arțari și salcâmi.
"Milioane de oameni, Milioane de Copaci"
28 Noiembrie 2011, Bulgăruș, județul Timiș
Si în toamna anului 2011, Smithfield România a continuat eforturile de reîmpădurire: începând din 28 noiembrie, peste 6.000 de mesteceni, arțari și sălcii au fost transportați în locurile alese de specialiști pentru a fi plantați de către echipele de voluntari. Campania a debutat luni, 28 noiembrie, cu o acțiune publică de plantare care a avut loc în localitatea Bulgăruș, județul Timiș, și s-a încheiat în prima săptămâna din decembrie.
Acțiunea publică a constat în plantarea a 300 de sălcii cu ajutorul voluntarilor din comunitatea locală, dar și voluntari ai Smithfield România. Protagoniștii acestui program educațional au fost copiii din ciclul gimnazial ai Școlii cu clasele I-VIII Bulgăruș, județul Timiș, alături de care au fost invitați să participe autorități locale, jurnaliști, specialiști din cadrul instituțiilor administrației centrale cu activități în domeniu, dar și părinți.
6 Mai 2010, Nitchidorf, judet Timis
Peste 3.500 de copaci au fost plantați în primăvara anului 2010, de către voluntari ai Smithfield Ferme în cadrul mișcării naționale "Milioane de Oameni, Milioane de Copaci". Timp de două săptămâni, 40 de angajați ai companiei noastre au luat parte în mod voluntar la acțiunile de plantare care s-au derulat în 11 localități din județele Timiș și Arad.
Campania de plantări s-a încheiat pe 6 Mai 2010, în localitatea Nițchidorf din județul Timiș, unde voluntarii Smithfield Ferme, împreună cu elevi ai Școlii Generale din localitate, în prezența atașatului pentru agricultură al ambasadei SUA, Hoa Van Huynh, a consilierului ARPM Marcel Lungu, a Valeriei Pavel - CJ Timiș și a altor oficialități locale, au plantat 150 de arbori - sălcii, arțari și salcâmi.
12 Martie 2009, Bacova, județ Timiș
La începutul anului 2009, peste 3.900 de arbori (tei, salcâmi și plopi) au fost plantați prin voluntariat de către angajații Smithfield Ferme în jurul a 11 ferme din locălitățile timișene Boldur, Ciacova, Igriș, Nițchidorf, Peciu Nou, Periam și Stamora.
Plantările au continuat și în luna martie, când timp de două săptămâni, au fost plantați tei și frasini, printre care: 489 în comuna Bacova, 330 pe terenul de lânga ferma Jimbolia 4, 1.500 de arbori lânga fermele: Mișca 1, Mișca 2.
în primele două ediții ale Mișcării Naționale de plantări, s-au înscris peste 400 de companii, instituții, organizații guvernamentale și non-guvernamentale, care au plantat 11.399.917 de arbori și 4.336.114 de arbuști și plante prin acțiunile a 33.617 de voluntari și a 21.051 de angajați.
"Ziua Mondială a Monitorizării Calității Apei"
Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei - Octombrie / Noiembrie 2012
În fiecare an, compania noastră încurajează un numar tot mai mare de elevi și voluntari să se implice în protejarea resurselor de apă prin intermediul lecțiilor deschise organizate cu ocaziaZilei Mondiale a Monitorizării Calității Apelor. Acțiunea socio-educativă susținută de compania noastră are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare în rândul generațiilor tinere asupra importanței resurselor de apă și a protejării acestora.
Pentru al cincelea an consecutiv, am organizat în aceasta toamnă, evenimentul Ziua Mondială a Monitorizării Calitații Apeipentru conștientizarea importanței protejării resurselor de apă. Această activitate didactică educativă cu rol de informare, ai căror protagonişti au fost 60 de elevi din ciclul gimnazial al școlilor din comunitățile Smithfield România a fost organizată în colaborare cu departamentul de mediu al companiei și prin participarea reprezentanților autorităților locale.
Elevii participanți la acțiunile desfășurate în acest an (comunitatea Sânpetru - Timiș și comunitatea Ineu - Arad) au avut ocazia să descopere metodele de testare a călităţii apelor şi chiar să experimenteze cum se realizează acest proces, în cadrul lecţiilor deschise organizate.
Cu ajutorul trusele de testare, puse la dispoziție de echipa Smithfield România, copiii au putut evalua nivelul de calitate a apei, prin măsurarea următorilor parametri: nivelul de oxigen dizolvat, pH-ul (aciditatea), turbiditatea (claritatea) și temperatura sursei de apă. Ei au fost îndrumați în demersul experimental de voluntari Smithfield România, reprezentanți ai autorităților și de cadrele didactice ale catedrelor de biologie și chimie din școlile de proveniență, Școala cu Clasele I-VIII Sânpetru, județul Timiș și Grupul Școlar Industrial "Mihai Viteazu" Ineu, jud. Arad.
"Ziua Mondială a Monitorizării Calității Apei"
Parța 19 Octombrie 2011 : 25 de elevi ai școlii generale din localitatea timișeană Parța au participat, cu ocazia "Zilei Mondiale a Monitorizării Calității Apei", la testarea calității apei râului Timiș. Pentru al patrulea an consecutiv, acțiunea inițiată de voluntarii Smithfield Ferme ca ecou în România al proiectului internațional cu același nume, a adunat la acest eveniment elevi, cadre didactice, dar și reprezentanți ai Gărzii de Mediu și ai Administrației Bazinale Apele Banat.
Elevii participanți au avut ocazia să descopere metodele de testare a calității apelor în cadrul lecțiilor deschise organizate. Ei au fost îndrumați în demersul experimental de voluntari Smithfield România și de cadrele didactice ale catedrelor de biologie din școlile de proveniență, profesor Virginia Buzilă (Școala cu clasele I-VIII) din Parța.
"Ziua Mondială a Monitorizării Calității Apei"
Bârsa - Noiembrie 2010
În cadrul programului internațional - "Ziua Mondială a Monitorizării Calității Apei", reprezentanții Smithfield Ferme, împreună cu 30 de elevi ai Școalii Generale din localitatea Bârsa, județul Arad au testat apele râului Canalul Morilor al localității în care aceștia locuiesc și unde și doresc să aibă un mediu înconjurător curat.
Această acțiune didactic-educativă a companiilor Smithfield, aflată deja la cea de a treia ediție, este un experiment cu rol de sensibilizare și conștientizare a tinerei generații față de protejarea resurselor de apă și față de importanța protejării mediului înconjurător.
Cu ajutorul truselor de analiză, autorizate de Asociația Internațională a Apelor (AIA), achiziționate anual de reprezentanții Smithfield România, elevii au fost mai mult decât încântați să testeze o serie de parametri de bază cum ar fi: pH-ul apei, turbiditatea, oxigenul dizolvat și temperatura acesteia. Catedrele de chimie și biologie ale școlilor implicate în proiect au primit kituri de testare pentru a continua experimentele și a compara rezultatele obtinute în fiecare anotimp. Toți elevii participanți au primit diplome de participare și cărți pe tematica protejării mediului înconjurător.
"Ziua Mondială a Monitorizării Calității Apei"
Gataia - Octombrie 2009
Pentru al doilea an consecutiv, la inițiativa și împreună cu reprezentanți ai Smithfield Ferme, elevii din diferite școli ai județului Timiș au participat la acțiuni de testare și verificare a calității apelor din regiune, în cadrul programului internațional - Ziua Mondială a Monitorizării Calității Apei. Printre participanții din acest an s-au aflat elevii claselor VIIIX ai Liceului Teoretic din localitatea Gătaia.
Împreună cu reprezentanții primăriei orașului Gătaia, cu directorul liceului, dl. Radu Bontescu, reprezentanți ai unui ONG local, "Prietenii naturii", și sub îndrumarea departamentului de mediu al Smithfield Ferme și a catedrei de chimie a liceului, elevii au putut învăța despre importanța păstrării unui mediu nepoluat. Pe malul râului Bârzava din localitate, cu ajutorul unor instrumente specifice și a unor substanțe adecvate, validate de Asociația Internațională a Apelor (IWA) și puse la dispoziție de reprezentanții Smithfield Ferme, elevii, echipați ca niste mici chimiști, au putut testa o serie de parametri de bază ca: pH-ul apei, turbiditatea, oxigenul dizolvat și temperatura acesteia.
începând cu 2009, acțiunea de monitorizare, care a avut loc pâna acum în fiecare an pe 18 septembrie, s-a putut desfășura pe o perioadă mai lungă, începând cu 22 martie (Ziua Internațională a Apei) sș terminând cu 31 decembrie. în 2008 au fost monitorizate peste 5,000 de locății din lumea întreagă, dintre care aproximativ 60% în SUA. Dintre participanții din România la acest program didactic-educativ cu rol de informare asupra importanței unui mediu curat, în anul 2008, au mai facut parte grupuri de elevi din Maramureș, Teleorman, Galați și Hunedoara.
"Ziua Mondială a Monitorizării Calității Apei"
Timisoara - Octombrie, 2008
în luna octombrie a anului 2008, elevii liceului William Shakespeare din Timișoara împreună cu angajații Smithfield Ferme au participat la programul Ziua Mondială a Monitorizării Calitații Apei , și astfel, cu această ocazie, au testat apa din râul Bega. Rezultatele mondiale ale campaniei de monitorizare a apei au fost date publicității la mijlocul lunii februarie.
Aceasta acțiune didactico-educativă organizată la inițiativa Smithfield Ferme și aflată la cea de-a doua sa ediție este un experiment cu rol de sensibilizare și conștientizare a importanței protejării resurselor de apă.
Initiativa nationala "Lumea ta? Curată!"
Lumea ta? Curata! – Ziua Copilului, 1 Iunie 2012
"Lumea ta? Curată!" este un program de responsabiliatte socială, iniţiat de către Fundaţia PRAIS, ce are ca obiectiv dezvoltarea unui comportament responsabil faţă de mediul înconjurător al tinerei generaţii. Anul acesta, programul a fost dedicat copiilor angajaţilor companiei cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, 1 Iunie.
Toţi cei 130 de participanţi de anul acesta au primit broşuri cu informaţii utile despre beneficiile protejării mediului înconjurator, fiind invitaţi să participe şi la Concursul de obiecte decorative realizate din materiale reciclabile sau Concursul de compuneri pe teme de protecţie a mediului, ilustrate cu desene.
Copiii angajaţilor Smithfield au pregătit cu entuziasm desene, compuneri şi obiecte decorative, fiind cu toţii premiaţi, la finalul programului.
Până în prezent, programul de responsabilitate socială, cu tema educaţională şi de protecţie a mediului Lumea ta? Curată! a inclus peste 1,000 de copii din comunităţile unde compania Smithfield Ferme îşi desfaşoară activitatea, propunându-şi că ân fiecare an, protejarea mediului înconjurător să devină una din responsabilităţile prioritare ale tinerei generaţii.
Programul Lumea ta? Curată! face parte din ciclul programelor de responsabilitate socială Smithfield Români care au ca obiectiv responsabilizarea fiecăruia dintre noi pentru a susţine protejarea naturii şi a resurselor sale, cum ar fi: Campania Verde, Milioane de Oameni, Milioane de Copaci, Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei.
Inițiativa națională "Lumea ta? Curată!"
Lumea ta? Curată! - Mai 2010
Peste 350 de elevi din clasele I-IV, precum și copiii angajaților Smithfield Ferme au participat, timp de mai multe săptămâni, la cursuri despre mediu și colectare selectivă a deșeurilor organizate de compania Smithfield Ferme și învatatorii din 11 școli din județele Timiș și Arad în cadrul inițiativei naționale "Lumea ta? Curatâ!".
Programul, implementat la nivel local de Smithfield Ferme, a fost la a doua ediție și și-a propus să familiarizeze micii elevi cu aspecte legate de protecția mediului înconjurator și reciclarea deșeurilor prin intermediul cursurilor, cărților, pliantelor și afișelor despre protecția mediului, distribuite elevilor și cadrelor didactice din școlile participante. Proiectul s-a încheiat cu un concurs de obiecte decorative realizate din materiale reciclabile de către copii.
La finele programului, toți elevii au primit diplome, iar participanții la concursul de obiecte au fost premiați cu tricouri și sepcute. Programul s-a desfășurat în școlile din localitățile Bacova, Birda, Cenei, Ciacova, Gataia, Periam și Sânnicolau Mare din județul Timiș, și în Cermei, Șicula, Sintea Mare și Mișca din județul Arad.
Inițiativa națională "Lumea ta? Curată!"
Lumea ta? Curată!- Mai 2009
București, 27 mai 2009 -Fundația PRAIS, finalizează în aceste zile programul pilot al inițiativei naționale "Lumea ta? Curata!" http://www.lumeatacurata.ro, care a angrenat 2.200 elevi de clasa a IV-a si 103 invatatori din 34 de scoli din Bucuresti. (...)
În cadrul acestei prime ediții au participat și 100 de elevi de la Școala Generală din Comuna Mașloc, județul Timiș, 30 de elevi de la Școala Generală din satul Vânători, Comuna Mișca, județul Arad sub coordonarea echipei Smithfield Ferme, precum și 119 copii de clasa a IV-a ai angajaților din cele trei divizii ale Lafarge România.
"Rezultatele deosebite înregistate de acest proiect educațional au fost posibile datorită sprijinului acordat de către partenerii noștri: Lafarge România, Grupului Rosal și Smihtfield România. Fiind un program complex, ne-am propus să dezvoltăm această inițiativă și în anul școlar 2009-2010 în câteva sectoare din București și în 2 mari orașe din țară", a adăugat Silvia Bucur. (...)