CSR Mediu
,,Campania Verde” – program intern
Programul intern „Campania Verde” lansat în 2010 își propune să crească gradul de conştientizare a importanţei utilizării raţionale a apei şi electricităţii, colectării selective a deşeurilor de plastic şi hârtie ȋn rândul angajaţilor.
Obiectivele Campaniei Verzi sunt:
• creşterea cantităților de hârtie și plastic colectate selectiv;
• creşterea nivelului de conştientizare a importanţei consumului rațional de resurse naturale;
• conștientizarea impactului pe care fiecare dintre noi îl are asupra mediului înconjurător.
Astfel, angajații Smithfield România au posibilitatea de a intra în contact, în timpul activității lor, cu mesaje care îndeamnă la un comportament cât mai responsabil față de mediul înconjurător, cu mesaje interesante, care aduc argumente pentru o folosire cât mai rațională a acestor resurse, atât la locul de muncă, cât și acasă.
Inspiraţi de numărul mare de participanți în cadrul acestei campanii, am lansat o nouă provocare, ca parte a aceleaşi platforme: „Preţuiţi APA şi ENERGIA, protejaţi VIITORUL!”. Extinderea programului a fost realizată pentru a încuraja economisirea resurselor de APĂ şi ENERGIE.
Proiectul intern de responsabilitate socială față de mediu s-a derulat și în acest an, oferind angajaților Smithfield România posibilitatea de a interacționa cu diverse materiale de comunicare care îi încurajează spre un comportament prietenos cu mediul.
În 2019, programul Campania Verde a continuat cu dezvoltarea unui nou proiect intern: Colțul Verde.
Angajații Smithfield România pot găsi în colțul special amenajat informații despre perioadele în care diverse materiale se biodegradează și despre importanța reciclării. De asemenea, în Colțul Verde există și recipiente pentru colectarea și reciclarea diverselor baterii și achipamente de iluminat. Proiectul urmărește creșterea interesului angajaților pentru reciclare!
Proiectul intern de responsabilitate socială față de mediu s-a derulat și în acest an, oferind angajaților Smithfield România posibilitatea de a interacționa cu diverse materiale de comunicare care îi încurajează spre un comportament prietenos cu mediul.
Smithfield România susține constant, ca parte a strategiei de dezvoltare durabilă, programe și proiecte inițiate de tineri care își propun să contribuie la protejarea mediului înconjurător.
Astfel, compania noastră a susținut organizarea urrmătoarelor proiecte propuse de către Youth Bank:
1. Proiectul "At Auto we don't walk on green" este implementat de către elevii Liceului Auto din vecinătatea abatorului. Acesta a fost realizat în mai multe etape, fiecare având scopul de a promova protecția mediului în rândul adolescenților. S-au realizat opere de artă din materiale reciclate, sculpturi -instalații din capace de plastic sau din material textil și ciment. Aceste obiecte au fost scoase la licitație în cadrul evenimentului “Zilele Cartierului Freidorf”, banii obținuți fiind investiți în proiecte de protecția mediului precum decorarea curții școlii prin plantarea de arbori sau florile în ghivece realizate din cauciucuri uzate.
2. Proiectul echipei Ecotim "Gândește verde, acționează eco" a fost propus și implementat de elevii de la Liceul Carmen Sylva. În cadrul acestui proiect elevii, împreună cu profesorii lor, au reamenajat curtea liceului.
3. Proiectul "Nu las în urmă doar PET-uri", implementat de echipa PETasticii, a urmărit un impact pozitiv notabil asupra comunității – atât pe componenta conștientizare, cât și cea practică, de reciclare. În Parcul Poporului liceenii au organizat o campanie de colectare pet-uri iar participanții au primit drept recompensă, câte o floare și un gând bun.
''Ziua Verde" – program intern
”ECO DAY”/”Ziua Verde” este un eveniment anual, organizat sub forma unei acțiuni de voluntariat cu obiectivul de a promova spiritul ecologic în rândul angajaților Smithfield România. Inițiativa Smithfield România vine în semn de solidaritate cu mişcarea europeană de protejare a mediului, “Ziua Europeană a Curăţeniei” / “Let’s Clean Europe”, http://www.letscleanupeurope.eu/, prin care anual, ȋn data de 10 mai, cetăţeni şi instituţii organizează acţiuni publice menite a atrage atenţia asupra importanţei menţinerii unui mediu curat.
Începând cu aprilie 2011, angajaţii Smithfield România au acceptat cu entuziasm ca primăvara fiecărui an să înceapă cu programul "Eco Day"/"Ziua verde", un program intern ce vizează una dintre responsabilităţile de bază ale echipei noastre - grija pentru mediul în care ne desfăşurăm activitatea.
Prin acest program, angajaţii tuturor punctelor de lucru Smithfield România participă la curăţarea, reamenajarea, revitalizarea spaţiului verde din jurul unităţilor noastre, în susţinerea unui spiritul ecologic şi a unui mediu înconjurător cât mai curat.
Acţiunea promite cadrul perfect pentru a petrece o zi plăcută ȋn aer liber, alături de colegi şi de familie, cu mic cu mare, şi reprezintă o ocazie de a cunoaşte şi echipele de producţie din punctele de lucru care găzduiesc evenimentul. Ziua se desfăşoară prin concursuri interactive, concursuri de desen pentru copiii angajaţilor, competiţii diverse pe echipe, dar şi momentul special, mult aşteptat: degustarea de produse Comtim, delicioase şi savuroase!
Până în prezent, au fost incluse în acest program următoarele puncte de lucru:
1. Ferma Periam - 14 iunie 2019
2. Ferma Pădureni - 18 mai 2018
3. Ferma Birda – 27 mai 2017
4. Ferma Ciacova – 21 mai 2016
5. Ferma Bulgăruș – 9 mai 2015
6. Ferma Sintea Mare 2 – 18 aprilie 2015
7. Abatorul Freidorf – 17 aprilie 2015
8. Abatorul Freidorf – 23 mai 2014
9. Ferma Pădureni – 10 mai 2014
10. Ferma Parța – 25 mai 2013
11. Ferma Cermei 2 – 8 iunie 2013
12. Ferma Cenei – 12 mai 2012
13. Ferma Pădureni – 26 martie 2011
14. Ferma Ciacova – 2 aprilie 2011
15. Ferma Peciu – 9 aprilie 2011
Grija pentru mediu, munca în echipă, jocuri cu premii atractive și produsele Comtim au fost cele 4 ingrediente care au creat încă o ediție reușită a programului Ziua Verde.
Ferma Periam și-a schimbat înfățișarea după ce a fost îngrijită de voluntariii Smithfield România și familiile acestora! Angajații din departamentele administrative și operaționale și-au unit forțele pentru a face o treabă cât mai bună, iar la final, au pregătit și savurat împreună un grătar cu produse Comtim. Proiectul „Adoptă un râu”
Angajații Smithfield România așteaptă cu nerăbdare luna mai, pentru a putea fi voluntari la unul dintre cele mai iubite programe de responsabilitatea socială pentru mediu! În acest an, programul Ziua Verde a fost organizat la ferma Pădureni. Ca în fiecare an, angajații Smithfield România din toate departamentele au muncit împreună pentru a da o nouă înfățișare fermei Pădureni.
În timp ce voluntarii înfrumusețau zonele din jurul fermei, copiii acestora se jucau în zonele special amenajate pentru ei. Am păstrat tradiția și am încheiat ziua cu un grătar cu produse Comtim „Bun de Gătit”!
Ziua Verde a fost organizată în acest an la ferma Birda. 181 de angajați pregătiți cu unelte pentru grădinărit și bricolaj, bună dispoziție și dorință de muncă, voluntarii Smithfield România au reîmprospătat spațiile verzi din jurul fermei!
Evenimentul are o însemnătate specială pentru companie, deoarece aduce la un loc în fiecare an angajații Diviziei Ferme și Diviziei Prod, atât din zona administrativă, cât și din zona operațională. În tot acest timp, copiii angajaților au participat la diferite jocuri interactive și s-au bucurat de o zi frumoasă în aer liber. Finalul a fost unul delicios, o degustare de produse Comtim la grătar.
Este o zi dedicată mediului înconjurător, dar și cultivării relațiilor între colegi și distracției!
Proiectul „Adoptă un râu”
Educaţia tinerei generaţii, protejarea mediului ambient şi conştientizarea importanţei păstrării unui mediu curat sunt priorităţi ale strategiei de implicare socială Smithfield România.
Programul „Adoptă un râu” a fost creat din dorința de a contribui la educaţia ecologică a tinerei generații.
Pentru al patrulea an consecutiv, voluntarii Smithfield România au revenit în comunitatea Igriş-Sânpetru pentru a continua angajamentul de a „adopta”, îngriji şi curăţa, an de an, zona protejată Lunca Mureşului. Lunca Mureşului este o zonă protejată, situată în partea de vest a României, membră a „Destinaţiilor Europene de Excelenţă”.(www.luncamuresului.ro)
Alături de peste 60 de copii entuziaşti şi profesorii acestora, din cadrul şcolilor Sânpetru şi Igriş, voluntarii Smithfield România au inclus în programul de ecologizare o zonă de 2 km pe malul râului Mureş. Astfel, zona de agrement frecventată de localnici a fost curăţată şi pregătită pentru ca tinerii iubitori de natură să îşi petreacă timpul liber într-un mediu cât mai curat!
Voluntarii Smithfield România vor reveni periodic pentru a păstra curăţenia şi a proteja spaţiile verzi din Parcul Naţional Lunca Mureşului şi zona în care locuiesc!
Din 2017 până în prezent, elevi elevii Școlii Gimnaziale Milivoi Trifunschi din Sânpetru Mare sunt parteneri de nădejde ai acestui proiect. În 2019, elevii însoțiți de cadrele didactice, au petrecut una din zilele „Săptămânii Școlii Altfel„ îngrijind zona protejată a Luncii Mureșului. Cu spijinul material din partea companiei, pregătiți cu mănuși de protecție și mulți saci, micii voluntari au ecologizat o zonă de 2 km pe malul râului Mureş.
Într-o zi de primăvară, 20 aprilie 2016, excelentă pentru activități în natură, voluntarii Smithfield România, alături de elevii școlilor din comunitatea Sânpetru- Igriș din Timiș, au continuat tradiția de ”a adopta”, și a ecologiza, an de an, zona protejată Lunca Mureșului.
Astfel, voluntarii Smithfield România, ajutați de un număr de50 de copii entuziaști, însoțiți de profesorii lor de la școlile din comunitățile Sanpetru și Igriș, au ecologizat zona de-a lungul râului Mures. t zonă. Voluntarii au promis că vor reveni periodic pentru a menține cât mai curată Lunca Mureșului.
Educaţia ecologică şi conștientizarea importanţei păstrării unui mediu înconjurător curat sunt priorități ale strategiei de implicare socială Smithfield România.
Lunca Mureşului este o zonă protejată, situată în Vestul României, membră a „Destinaţii Europene de Excelenţă”, http://www.luncamuresului.ro.
În luna mai 2015, pentru al doilea an consecutiv, voluntarii Smithfield România au revenit ȋn comunitatea Sânpetru-Igriş, pentru a continua promisiunea făcută, de a „adopta”, a ȋngriji şi ecologiza, an de an, zona ariei protejate Lunca Mureşului. Ajutaţi de cei peste 60 de elevi entuziaști şi cadrele didactice ale şcolilor din localităţile Sânpetru şi Igriş, județul Timiș, voluntarii Smithfield România au parcurs o zonă de 2 km pe malul râului Mureş. Astfel, zona de agrement frecventată de localnici a fost ecologizată şi pregătită, pentru ca tinerii şi iubitorii de natură să ȋşi petreacă timpul liber într-un mediu curat!
Smithfield România susţine „Ora Pământului”
Echipa Smithfield România susține „Ora Pământului” printr-o campanie internă prin care se urmărește creşterea nivelului de conştientizare asupra importanţei unei comportament rațional.
„Ziua Internaţională a Monitorizării Calităţii Apei”
"Ziua Internațională a Monitorizării Calității Apei" face parte dintr-un program internațional, desfășurat în 43 de țări sub egida Asociației Mondiale a Apelor (IWA), și susținut de Agenția Guvernamentală a Statelor Unite pentru Protecția Mediului și de numeroase companii recunoscute la nivel internațional, printre care și Smithfield Foods Inc., compania-mamă.
Anual, Smithfield România încurajează un număr tot mai mare de copii şi voluntari să se implice în protejarea resurselor de apă, prin intermediul unor lecţii-deschise, de tip ”experiment”, ca parte a Zilei Internaţionale de Monitorizare a Calităţii Apei, dar şi prin intermediul unor programe organizate de-a lungul timpului, evenimente şi activităţi de protecţie a mediului, ca parte a strategiei de dezvoltare durabilă a companiei.
Lecţiile deschise au fost organizate anual, în parteneriat cu autorităţile de mediu, în şcoli din comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea, în scopul creşterii gradului de conştientizare a importanţei apelor şi mediului curat în rândul tinerei generaţii.
· Program lansat în 2008
· 9 lecţii deschise
· Peste 2.000 de elevi participanţi
· Elevi din Timişoara, Utvin, Gătaia, Pădureni, Periam, Ineu etc.
Evenimentul dedicat „Zilei Internaționale a Monitorizării Calității Apei”, organizat de către compania noastră, s-a desfășurat în data de 25 martie 2016, implicând peste 30 de elevi ai claselor a III-a și a IV-a ale Școlii Sânmihaiu Român. Cu ajutorul kit-urilor de testare a apei, oferite de echipa de voluntari Smithfield, elevii, echipați ca niște adevărați mici laboranți, sub atenta supraveghere a profesorilor de la școala din Sânmihaiu Român, au monitorizat calitatea apei canalului Bega, din aria localității lor.
Elevii, cu foarte mare entuziasm, ajutați de 15 voluntari Smithfield România - la fel de entuziaști, au testat parametrii fizici si chimici de calitate a apei (turbiditate, temperatura, oxigen dizolvat, pH), au tras concluzii si au învățat ce anume trebuie să respecte pentru a păstra un mediu înconjurător curat.
La finalul activității toți elevii au fost răsplătiți cu cărți de literatură școlară și diplome de participare.
Lecție-deschisă pe tema protecția și grija mediului înconjurător
Smithfield România, împreună cu conducerea școlii din localitatea Nițchidorf, a organizat o lecție educativă experimentală despre importanța conservării calității apei și a menținerii unui mediu înconjurător cât mai curat.
Evenimentul „Ziua Internațională a Monitorizării Calității Apei”, organizată pentru al șaptelea an consecutiv de către compania noastră, a avut loc în cursul zilei de joi, 19 martie 2015, și a implicat 5 echipe de elevi ai clasei a IV-a din cadrul Școlii Nițchidorf. Pe perioada lecției deschise, elevilor li s-a vorbit despre importanța păstrării calității si curățeniei surselor de apă, și importanța vitală a păstrării unui mediu înconjurător cât mai curat.
Elevii au testat cu foarte mare încântare parametrii fizici și chimici de calitate a apei (turbiditate, temperatură, oxigen dizolvat, pH), au tras concluzii și au descoperit secretele păstrării unui mediu curat și sănătos.
Evenimentul s-a încheiat cu premierea tuturor elevilor implicați în acțiunea desfășurată sub egida „Zilei Mondiale a Apei”, și cu promisiunea organizatorilor că vom continua acest proiect frumos și anul viitor.
Peste 50 de elevi din localitățile Sânmihaiu Roman și Periam din județul Timiș au participat în aceste zile la activitățile educaționale organizate de Smithfield România cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, - o lecție deschisă cu rol de conștientizare a importanței gestionării durabile a apelor.
17 voluntari Smithfield România, împreună cu profesorii de specialitate ai Școlii Generale cu clasele I-VIII din Sânmihaiu Roman și ai Liceului Teoretic din localitatea Periam, susţinuţi de reprezentanţi ai autorităţilor locale și de reglementare ȋn domeniul protecţiei mediului, au efectuat testări privind calitatea apei, pe malurile canalului Bega și ale râului Mureș. În cadrul unor lecții – experiment, organizate sub forma unui laborator de testare, elevii din cele două comunități participante au avut ocazia să analizeze parametrii apelor testate: turbiditate, temperatura, oxigen dizolvat, pH – și să analizeze critic rolul pe care tânăra generație îl are în prezervarea surselor de apă.
Pentru a ȋncuraja sesiunile de lucru ȋn natură și procesul de învățare prin experimentare, ȋn cadrul procesului de ȋnvăţământ, şcolile participante au primit din partea companiei Smithfield România kit-uri de lucru care pot fi folosite pentru ȋncă 500 de testări diferite ai parametrilor apelor.
Iniţiativa naţională “Lumea ta? Curată!”
Programul susținut de Smithfield România face parte din iniţiativa naţională „Lumea ta? Curată!”, iniţiată de Fundaţia Prais în 2009, cu sprijinul Ministerului Mediului şi al Inspectoratului Şcolar Bucureşti și are drept obiectiv dezvoltarea unui comportament civic-responsabil al tinerei generaţii, promovând metodologii moderne de învăţare pentru elevi.
Programul implementat local de Smithfield România se desfăşoară în fiecare an prin informarea elevilor şi copiilor angajaţilor noştri despre importanţa grijii pentru mediu şi reciclarea deşeurilor. Prin intermediul cursurilor, cărţilor, broşurilor şi posterelor despre mediu şi despre colectarea selectivă a deşeurilor, distribuite elevilor şi profesorilor în şcolile participante. Totodată, în timpul acestei acţiuni, informaţiile sunt transmise şi prin lecţii deschise şi concursuri având ca temă protecţia mediului, organizate în locaţiile alese, la care elevii iau parte: compuneri cu teme ecologice sau de confecţionare a obiectelor din materiale reciclabile.
În ediţiile anterioare, peste 20 de şcoli din comunităţile din judeţele Timiş şi Arad au fost incluse în program, iar peste 1.000 de elevi au avut oportunitatea de a se familiariza cu aspecte legate de protecţia mediului ȋnconjurător şi reciclarea deşeurilor.
În 2013, programul "Lumea ta? Curată!" a ajuns la cea de-a cincea ediție, a fost dedicat copiilor angajaţilor companiei cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, 1 Iunie – intr-o perioadă de trei săptămâni, peste 150 de elevi, copii ai angajaților Smithfield România au primit materiale conținând informații referitoare la protecția mediului.
Toţi cei peste 150 de participanţi de anul acesta au primit broşuri cu informaţii utile despre beneficiile protejării mediului înconjurator, și au fost invitaţi să participe şi la Concursul de obiecte decorative realizate din materiale reciclabile sau Concursul de compuneri pe teme de protecţie a mediului, ilustrate cu desene.
Copiii angajaţilor Smithfield Romania au pregătit cu entuziasm desene, compuneri şi obiecte decorative, fiind cu toţii premiaţi, la finalul programului.
"Milioane de oameni, milioane de copaci"
Smithfield România este sponsor și partener oficial al programului (www.milioanedecopaci.ro), prima mișcare națională de plantare de copaci din România, organizat în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Garda Naţională de Mediu.
Obiectivele Smithfield România în cadrul acestui proiect sunt plantarea unor perdele de copaci atât în apropierea fermelor, cât şi în parcurile din jurul şcolilor pentru comunităţile în apropierea cărora compania îşi desfăşoară activitatea. Scopul este concentrat pe protejarea şi regenerarea mediului înconjurător.
Acestea reprezintă valori pe care dorim să le concretizăm prin astfel de acţiuni, la care participă atât angajaţi Smithfield România, autorităţi, cât şi elevi, membri ai tinerei generaţii. Formarea acestora în spiritul preocupării faţă de calitatea mediului înconjurător este o componentă importantă a procesului de sprijin pentru educaţie pe care Smithfield România o susţine prin acţiunile sale.
Până ȋn prezent, de-a lungul timpului, ȋn cadrul mişcării naţionale de plantare de arbori şi plante, „Milioane de oameni, milioane de copaci”, al cărui membru fondator este, Smithfield România a plantat, cu ajutorul voluntarilor, peste 21.000 de copaci.
Compania noastră a continuat și în toamna anului 2012 campania de plantări de copaci, sub umbrela mişcării naţionale de plantări prin voluntariat Milioane de Oameni, Milioane de Copaci (www.milioanedecopaci.ro).
Protejarea şi grija pentru regenerarea mediului înconjurător fac parte din obiectivele majore ale companiei noastre şi reprezintă valori pe care dorim să le concretizăm prin astfel de acţiuni.
Vineri, 16 Noiembrie 2012, voluntari ai companiei, alături de mici ajutoare, foarte dedicaţi, copiii din ciclul gimnazial al Liceului "Mihai Viteazu" Ineu, judeţul Arad, voluntari din partea instituţiilor administraţiei centrale cu activităţi în domeniu şi profesori, au creat o perdea vegetală în apropierea fermei Smithfield – Mocrea, judeţul Arad, prin plantarea copacilor din speciile tei, plop, salcâm, platan.
Derularea acestui proiect a fost posibilă cu sprijinul voluntar al angajaţilor Smithfield Prod şi cu participarea activă a elevilor din Școala din Sânmihaiu Român şi a copiilor din Grădinița din Utvin și a presupus plantarea de pomi în jurul fabricii și în localitatea Utvin.
Până în prezent, în cadrul mişcării naţionale de plantare de arbori şi plante al cărui membru fondator este, ajunsă la ediţia a VII-a, Smithfield România a plantat peste 21.000 de copaci.
Diverse acțiuni de protecție a mediului organizate de Smithfield România
Voluntarii noștri dedicați au participat, în toamna 2017, în cadrul unei noi acțiuni dedicate protecției mediului și constientizării imporanței păstrarii unui mediu curat: Campania plantare de copaci.
200 de tei au fost plantati în zona din vecintatea birourilor Smithfield România, de către 40 de angajați devotați cauzelor …verzi, care au participat cu entuziasm în crearea unei noi zone verzi.
Pe 19 noiembrie anul acesta, elevii Școlii Vânători, județul Arad, așteptau cu nerăbdare echipa Smithfield România care nu a întârziat să apară, însă după cum obișnuieste, a ajuns cu daruri. Altfel, mai multe computere Dell, provenite în urma procesului de înnoire PC-uri în cadrul Smithfield Ferme, au fost instalate în clasele 0-IV din Școala Vânători.
Nu doar elevii au fost încântați de această donație în numele companiei, ci și cadrele didactice care vor folosi anul acesta manuale cu suport digital sub formă de CD-uri.
Actiunea de donare calculatoare a continuat și în anii 2016 și 2016, fiind donate în total 55 de calculatoare către Școala Generală Denta, Școala Generală Nr.27 Timișoara, Școala Gimnazială Sânmihaiu Român și Școala Gimnazială Mașloc.
Expoziție de lucrări realizate de către copiii angajaților Smithfield România
Cu prilejul zilei de 1 iunie, ziua în care sărbătorim copilăria, Smithfield România a adresat copiilor angajaților Smithfield România invitația de a participa la un CONCURS ECO de CREAȚIE, prin care se încurajează imaginația, creativitatea și susținerea spiritului ecologic!
În cadrul concursului Eco de creație Smithfield România 2015, copiii angajaților au primit ca temă pentru lucrare dezvoltarea cunoscutului și îndrăgitului basm „Cei trei purceluși”.
De la mic la mare, copilașii harnici și creativi au muncit temeinic, realizând niște lucrări deosebit de interesante, din materiale reciclate.
Astfel, în data de 12 iunie, „cei trei purceluși din basm” au putut fi admirați la sediul administrativ Smithfield Prod și Ferme, unde lucrările copiilor vor rămâne expuse timp de patru săptămâni. Și, pentru că efortul și creativitatea trebuie răsplătite, toți copiii înscriși în concurs au fost premiați cu diplome și cadouri specifice spațiului ludic al copilăriei.
În luna octombrie a fiecărui an, în orașul Buziaș, este organizat un eveniment important pentru toți copiii din comunitate și anume „Ziua educației non-formale”. Programul are ca scop implicarea elevilor, profesorilor și voluntarilor în activități extrașcolare și non-formale, pentru a arăta că învățarea este mai rapidă și mai eficientă atunci când este participativă. Acest program reunește mii de copii, diverse evenimente și numeroase activități educative și ecologice.
Smithfield România a sprijinit acțiunea „Biblioteca Vie”, organizată de către liceenii din orașul Buziaș, pentru a promova un mesaj puternic și anume: respectarea drepturilor omului, cultivarea diversității și protecția mediului. Compania noastră a pus la dispoziție materialele necesare pentru realizarea evenimentului.
Una dintre principalele activități organizate a fost „Cum să adopte, cum să crească și cum să dăruiască o floare cadou”. Scopul principal pentru alegerea acestui proiect este nu numai de a evidenția beneficiul practicii pentru elevi în timp ce învață, ci si conștientizarea importanței naturii și a mediului înconjurător în viața noastră a fiecăruia. În urma activității, copiii au învățat cum să adopte propria floare, cum să o îngrijească și chiar au personalizat cu ajutorul picturii ghivecele cu flori.
Începand cu anul 2014, Smithfield România susține cu consecvență Ziua Educației Non-Formale organizată împreună cu elevii Liceului Teoretic Buziaș.